GIRIGHET OCH INTEGRITET.
Det västerländska livet, kulturen och samhället som byggs upp av människor befinner sig i kris. Samhällssjälen är sjuk. Går det att hitta något, som är naturligt, friskt och sunt? För många av oss är det svårt att lita på någon eller något. Vi alla vill ändå ha ärlighet, sanning och solidaritet som ger oss en trygghet att luta mot. Men det går inte att finna i ett samhälle som andligt har sjunkit tillbaka till det primitiva kannibalstadiet.
Förr räckte en handskakning som en uppgörelse efter en affär eller ett givet löfte.
Nu hetsas vår monark och kungahus av giriga vilka vädrar ekonomiska framgångar genom att plottra samman en bok om händelser långt tillbaka i en annan människas liv. De kallar detta för ’grävande journalistik.’ Alltså, sådant, som de flesta normala av oss har glömt för länge sedan. När kungen kom från den årliga jakten kring Hunneberg möttes han av reportrar vilka likt hungriga hyenor omgav bytet från alla håll. De ryckte lite här, lite där, som hyenor gör när de jagar i flock. Skillnaden i jämförelsen är bara den, att nu bestod flocken av tvåbenta. Girigheten glömmer aldrig något som kan ge ännu mera vinst. Girigheten är hänsynslös, beräknande och beredd att överge även dem vilka han kallar som sina vänner.
En sådan människotyp är ständigt beredd att slita andra i stycken, överge givna löften, mikro-skopiera dem för att hitta något sensationellt som lockar en abnormt nyfiken läsekrets att spendera pengar. Skribenten får näring för sin fantasi genom att stjäla från andras förflutna och omvandla det till reda pengar in i egen ficka. Personuppgiftslagen gäller här?
Nu är boken till salu och säljer lika bra och är lika onyttig som Taxeringskalendern. Författarna har förnedrat sig själva och deras girighet går före deras eventuella moraliska status. De har skämt ut mitt land Sverige som vårt kungahus är representant för. De har offrat sig på Mammons altare. Det armeniska ordet Mammon som skrivs med stor begynnelsebokstav betyder egendom, pengar.
Goda böcker, goda nyheter ger inga vinster. Därför vältrar sig medierna i mord, kroppskultur, perverterad sex och musik, antireligiositet och hedonism. Den västerländska kultureliten har skapat en destruktiv atmosfär där allt som är godhet, hjältemod, sanning hålls borta som varande onormalt.
Moderna opinionsbildare likställer människan med djuren. Därför uppför de sig som djur mot varandra. Enligt dem har människan inget gudomligt högre värde – bara produktionsvärde. Människan är bara en utvecklingens köttklump enligt dem som anser sig veta. Nivelleringen till djurens nivå (vilka de äter upp) innebär, att hon har förlorat sitt inre heder och rättskänsla, medan den yttre fasaden ser fin ut.
Blir en människa aldrig förlåten?
Behåll Din integritet! Köp inte smörjan. Använd dina pengar till nytta… Kanske en gåva till någon inför julen.
Kauko Antbacke.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: