Falsk demokrati

Hotet mot ett demokratiskt samhälle.
En demokrati förfaller när människorna i ett samhälle tystas av eliten. När eliten bestämmer vad som får ventileras och kritiseras – då är demokratin i fara.
När en religiös eller en politisk sammanslutning inte tål debatt, frågor, kritik, som skulle belysa deras ideologi och verksamhet – då är demokratin i fara.
När religiösa – politiska organisationer vill bli exkluderade från all öppen kritik eller att bli föremål för klargörande debatt – då är demokratin i fara.
När dessa dessutom går ut med hot för att skydda och mörklägga sin ideologi och verksamhet i ett annars öppet samhälle då är de totalitära sekter – då är demokratin i fara.
Det må då vara Islam eller kristendom eller kommunismen eller invandring och integration. Integration är ett diffust begrepp vilket kan betyda olika för olika personer. Integration är numera ett vanligt ord i språket, men var närmast okänt begrepp förr – men nu är det ett samhällsproblem som ingen har en bra lösning på. Våra ledare vänder sig mot sitt eget folk för att skydda odemokratiska krafter i samhället vilket de anser vara liktydigt med tolerans och antirasism. Dessa odemokratiska sammanslutningar ser varje undfallenhet som en seger – men det vet inte våra ledare vilka inte har någon kristen tro att jämföra med. De är produkter av den ateistiska undervisning de fått.
Men en fri dialog med alla i ett samhälle för alla människor är det effektivaste sättet att spåra och rätta till missförhållanden som nu finns mera än någonsin. Ett fritt utbyte av idéer och information skapar nytt och friar från destruktiv missinformation och fördomar. Detta är nödvändigt för att behålla en sann kraftfull demokrati.

Det som berör oss alla för närvarande som mest är Islam och invandrarnas anpassning i ett öppet samhälle där de hamnar i arbetslöshet. Många av dem har levt sitt liv i ett totalitärt samhälle utan yttrandefrihet eller trosfrihet, vilket präglar deras uppfattning om vad demokrati är. 

När argument tryter i debatter – då polariserar motståndaren över på GT med det falska påståendet att GT skulle ha samma påverkan på moderna människor nu som då den skrevs. Vi lever nu på Nya Testamentets tid och inget annat. Islamisten lever på Koranens tid som också sägs vara ”det sista budskapet!”

En viktig skillnad mellan GT och Koranen är, att i GT fick människan aldrig obegränsat fullmakt att döda eller utrota andra utom på Guds direkta ingripande och varning i förväg. I Koranen däremot ger Profet Muhammed i kommandoform fullmakt till alla sina anhängare att urskillningslöst döda alla otrogna över hela världen – till och med andra muslimska bekännare (Algeriet). Men hur som helst: Alla muslimer är inte terrorister, men alla terrorister är muslimer.
Artikel 18: Var och en har rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet. Denna rätt innefattar frihet att byta religion och trosuppfattning och att, ensam eller i gemenskap med andra, offentligt eller enskilt, utöva sin religion eller trosuppfattning genom undervisning, andaktsutövning, gudstjänst och religiösa sedvänjor.
Artikel 19: var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande byta åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.
Hela världen är ense om FN:s artikel 18 och 19 – utom muslimska diktaturer trots att de har signerat sitt godkännande med löfte att följa dem.
Kauko Antbacke
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: