KROSSADE FRAMRUTOR.

Ta bort stänkskydden bak – gör som i Tyskland – där har de inga stänkskydd… Men där har de inte heller dubbade däck.Den dåliga lag  – eller vad det nu är – som antogs för ca 20 år sedan att bilarna inte behövde stänkskydd bak. Denna eftergift till EU – normer är verkligen rent katastrofalt för många bilister och försäkringsbolag. Det märkliga är, att ingen av dem protesterar. ”Lagen” har varit den direkta orsaken till tusentals krossade framrutor på bilar bara under år 2011. När dubben lossnar och slår in i vindrutan på en bakomvarande bil hörs endast en liten knäpp – eller det hörs inget alls. Efter några dagar – veckor har en spricka uppstått – men då är det försent att laga rutan. Byte gäller inkl. självrisk.
Det körs även väldigt mycket med dubbdäck på torra vägar vilket river upp farligt damm. Inte alls märkligt, att lingsjukdomar och allergier ökar i detta land av trygghetsnarkomani…

… Nu stjäls det även katalysatorer ur bilarna. ( Se bild) De sågas av med tigersåg och säljs på blocket. Stölderna drabbar en bilägare med dålig ekonomi väldigt hårt. Försäkringsbolagen nekar att ersätta…        Nu, när jag ändå är i farten så vill jag absolut varna för dessa doftgranar vilka säljs i tusentals affärer under namnet ”Wunderbaum” (Vilket säljande namn!) och hängs upp i bilarna där småbarn andas in farliga kemikaliemolekyler. Bevisligen finns det de, vilka har fått andningsvårigheter när de har suttit i en sådan doftande bil. Varningstexten på förpackningen är helt eller nästan oläslig med svart liten tät text på röd botten – ingen läser denna ”innehållsdeklaration!”
Produkten borde förbjudas för folkhälsans skull – men är våra politiker för flata och servila?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: