HÖGMOD GÅR FÖRE FALL, DEL 4

                                                                                                                                                            Mingel i guvernörens palats.
Under några år arbetade jag i Etiopien. Dagarna var mycket omväxlande och ofta äventyrliga.
En dag kom en inbjuden till ett party hos Guvernören Dejazmatch för Wollega provinsen där jag bodde och arbetade med byggen och underhåll. Klart var, att det kändes smickrande. Min umgängeskrets var ju inte guvernörer precis. Det var ont om tid att klä om efter arbetet. Förväntansfullt och stolt över denna obefogade uppmärksamhet drog jag på mig finkostymen i all hast. Vit skjorta och slips och välkammat frisyr.En tam apa som hade för vana att hoppa upp på axeln och leta efter löss i håret när jag kom hem gjorde det nu också enligt gammal ovana och ritual.
Väl inne i den fina festsalen hos Guvernören kom många av gästerna och även Guvernören kom för att röna ut vad jag var för en slags person. Självkänslan och bubblan blev större och jag började känna mig verkligt intressant och välkommen som en fisk i vattnet. Självsäkerheten ökade…
Hemkommen från Guvernörsfesten kastade jag en blick i spegeln. Spegeln visade verkligheten. Skjortan hade”fylleknäppning” och på axeln var det tydliga avtryck efter apans smutsiga tassar på kostymen. Ahaa – det var det som väckte guvernörens och andras stora intresse. Läxan blir: Gör dig inte större eller mindre än vad du är vare sig i andras eller din egen sinnevärld. Lura inte dig själv eller andra!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: