FN är inte längre en fredsförbund

FN – ett stolpskott?
FN bildades 1945 som ett internationellt forum för rättvisa och fred mellan folk och länder oavsett ländernas religion eller ekonomiska status. Aldrig mera krig! Alla oenigheter skulle lösas med diplomati och i yttersta fall med militärmakt för att skydda civila, oskyldiga. FN – deklarationen om de mänskliga rättigheterna formulerades till en fulländning som det någonsin var möjligt. Deklarationen ratificerades av alla medlemsländer inklusive Israel som en av de första medlemmarna 1949 efter deras första krig mot araberna. Många nya länder vilka förföljer oliktänkande betraktar nu FN som sin egen tummelplats. Att de kan bli medlemmar i en fredsorganisation är märkligt eftersom normalt krav på medlemsrätt är, att alla stadgarna godkännes av den som vill bli medlem. Svårförståeligt är också när egyptiern och PLO – ledaren Arafat tilläts att hålla brandtal mot Israel i full krigsmundering med pistol i hölstret! En eftergift utan motstycke i en fredsorganisation!

Nasser ville ena alla arabländer med en gemensam armé
Eftergivenheten fortsatte senare när Herr Thant gav efter för Nassers krav, att FN – styrkan mellan Israel och Egypten skulle avlägsnas. Det var ett kontroversiellt och felaktigt beslut som gav bråkstaken Nasser indirekt fullmakt att anfalla Israel med de tusentals T 54 tanks som det fattiga Egypten bytt till sig mot bomull och mat. Det var helt solklart för alla medlemsländer att Egypten skulle anfalla Israel inom kort. Nasser hade lierat sig i ett förbund med Syrien som de kallade UAR. Han ville ena alla arabländer i en stark union. Alla tusentals ryska pansarvagnar var lagrade helt öppet i Saharaöknen. När jag reste med buss till ”De dödas stad” i utkanten av Kairo såg man enorma antal ryskt pansar T 52 -54 – vilka senare blev skrot och råvara för stålindustrin… och Nasser grät i TV.

Enorma vapeninköp trots att folket var fattigt och underutvecklat.
Men, i likhet med alla mänskliga ideal har FN omvandlats och kapats av egoistiska bråkarländer och nej – sägare.
Idag är det mera lidande och krig än någonsin tidigare i världen och samtidigt förvandlas FN till en plattform för propaganda och tummelplats för narcissistiska hycklarländer vilka inte betalar sina medlemsavgifter.
Detta FN som de pratar om med hycklande ödmjukhet som om sin egen mamma.
Ta det till FN – låt FN avgöra – låt FN lösa det – låt FN besluta – låt FN uttala sin Fatwa… resolution…
Helt klart är, att Deklarationen om de mänskliga rättigheterna är bortglömda, vanärade, föraktade, när samfundet godkände muslimländernas egen deklaration om de mänskliga rättigheterna vilket skedde 1977 trots, att muslimländerna aldrig godkände FN – deklarationen.
Deklarationen om mänskliga rättigheterna i Islam inleds ungefär så här:
Alla följande rättigheter är underkastade islamsk lag, till Sharia. I Islamska länder är Sharia den enda källa att hänvisa till om mänskliga rättigheter.”
Med stor besvikelse måste sägas att FN är inte längre en opartiskt fungerande fredsorganisation.
Hur då?
320 fördömanden mot Israel i Generalförsamlingen och 0 mot de 22 arabländer. 97 resolutioner i Säkerhetsrådet mot Israel och 4 mot arabländer.
Hittils har 16 arabländer varit medlemmar i Säkerhetsrådet men Israel inte en enda gång.
Eftersom Jerusalem och flyktingarna är ett tvisteämne är det på sin plats att även här ge lite fakta:
Jerusalem nämns 0 gånger i Koranen och mer än 700 gånger i den hebreiska Bibeln.
Arabiska flyktingar från Israel 600 000 och judiska flyktingar från arabländer 600 000.

Miljoner flyktingar från i huvudsak arabländer har spritts över hela världen
(Enligt Sura 7:133 i Koranen gav profet Muhammed landet till Israels barn: ”Och vi gåvo både den östra och den västra delen av det land vi välsignat, i arv åt människor, som voro ringaktade, och så uppfylldes din Herres härligaste ord på Israels barn, därför arr de voro tåliga, och viutrotade allt vad Farao och hans folk företogo sig och allt vad de uppbyggde.” K.V. Zettérstens oavkortade översättning)
FN accepterar alla antisemitiska uttalanden och har gett en riktning mot att det är kriminellt att vara ”Islamofob” eller att förolämpa Islam. FN var en bra fredsorganisation då när en engelsman och sedan när Tryggve Lie och Dag Hammarsköld var Generalsekreterare. Fungerade något sånär även under förre nazisten Kurt Waldheim. FN är numera ett stolpskott.
Synagogan i Kairo har utsatts för attentat 2010.
På besök i Muhammed Ali mosken – en av Kairos 500.
”De dödas stad” mellan Kairo & Sahara.Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: