Hela sanningen och vägen till fred mellan människor finns i tre enkla lagar.

Eviga lagar.
Människor skapades för att bli älskade.
Saker skapades för att bli brukade.
Orsaken till en värld i kaos är att,
sakerna är älskade
och människorna är brukade.”
Det är saligare att ge än att ta.”                                                 ”Älska din nästa såsom dig själv.”                                                       ”Allt vad ni vill att människor skall göra mot er det skall ni också göra mot dem.”
Vilken av dessa lagar är viktigast för vår hälsa och samhället är svårt att särskilja. Lagarna hör ihop och kompletterar varandra. Vi bara konstaterar att de är livsnödvändiga för hela världen, alla människor.
Den Rike mannen i Bibeln hade vänt på lagen i den falska tron att han skulle få njuta av sina rikedomar som han hade tillskansat sig på andras arbete.
Det är saligare att ta än att ge!”
Den rike mannen var salig en kort tid bara när han konstaterade att nu var ladorna fulla och han skulle äntligen njuta av livet. Som alla tjuvar trodde han, att han skulle njuta av det han stulit. Men, den eviga lagen säger att det är saligare att ge än att ta. När han agerade mot denna naturlag levde han också ett liv i självbedrägeri och i glömska av, att han hade behövande människor i sin närhet.
Livet togs från honom och ladorna fick någon annan ta hand om.
Tanken går till en bekant missunsam snåljåp just nu. När hans yngre bror dog av diabeteskoma blev han väldigt härsken när han vid bouppteckningen insåg, att han fick inget från sin brors kvarlåtenskap. Brodern hade gett allt under årens lopp till behövande barn i Ryssland. Vid ett annat tillfälle hörde jag honom säga till sin snälla fru att ”vad skall det bli av dig när jag säljer huset?”
Några månader senare efter mobbningen av sin snälla fru föll han ihop intill ett hotell i Åbo och dog.
Denna girige bekant levde ett olyckligt liv men hans bror var alltid lycklig och tillfredsställd med sitt enkla liv. Han njöt att ge. Detta är solidaritet.
Om jag inte får då skall inte hon heller få!” Eller: ”Om hon får då skall också jag ha!” Jag har vid fackliga möten hört detta många gånger i olika varianter då lönepotter har diskuterats och ordet solidaritet har klingat mycket falskt och hycklande i medlemmarnas munnar.
Lagarna – vilka jag vill kalla för andliga naturlagar – är en sammanfattning av de tio budorden. De är givna av Den som känner människonaturen bättre än vi själv känner igen vårt innersta.
Att följa dessa lagar kräver att vi fylls av inspiration (Meddelande av Ande) Få av oss når dit där otaliga troshjältar offrade sina liv ledda av kärlekens Ande. Kristen tro kostar. Dess bud är tjänande och offer. Människan är i grunden stolt. Behärskas av hybris.Vill ha dominans och makt. Vill finna sin egen genväg tillbaka till det förlorade Paradiset av vilken vi alla har ett minne av i vårt inre. Av den orsaken vänder hon ryggen till kristen tro. (Jag kan vara en bra människa utan kristendomen – eller jag har min egen tro)
Vad är sanningen?” Frågade Pilatus när han tvättade händerna inför folket vilka hade blivit hetsade till vanvett. Pilatus visste det (liksom så många andra) därför, att hans hustru hade sett en dröm på natten och varnade Pilatus för att döma en oskyldig man.
Vilken religion är sann? Var finns sanningen som leder till lycka och frid?
Alla dispyter, allt käbbel, allt svammel, all fanatism är bortkastat. Alla humanistiska tankebyggnader, alla hörsägen och ismer är nonsens ingivna av den tjuv som är oförmögen att göra gott men är skicklig på att bedra och förvilla människorna.
Svaret och Sanningen finns i dessa andliga naturlagar skrivna och givna till oss att försöka följa och förverkliga i våra liv.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: