EN BERÄTTELSE I BILDER TILL HISTORIELÄRARE OCH RELIGIONSLÄRARE.

Förr fanns bara ånglok vilka drevs med trycket från överhettat ånga

Förr fanns tre klasser på tågen. Tredje klass hade bänkar av björkträ. Sovjetunionen har fyra klasser och bredare spårvidd än vi i Sverige. 1520 mm och 1435 mm
Denna förföriska dryck med inte angiven mängd av sötningsmedlet Aspartam kan orsaka blindhet!
Fader Maximilian Kolbe som offrade sitt eget liv 1941 i Auschwitz så att en annan polsk fånge skulle få behålla sitt liv eftersom han hade familj.        ”Jag erkänner inte något annat bevis på överlägsenhet än godheten. Hjältar kallar jag endast dem som ägt en hjärtats storhet.”                   (Romain Rolland 1866 – 1944)

Den vackra staden Warszawa före o efter…

Bra råd till alla skolelever. Att mobba andra är detsamma som att förnedra sig själv…
Nordens hälsoapostel Are Waerland hade som motto: ”Vi har inte att göra med sjukdomar, men med livstilen och maten vi äter. Eliminera dessa då försvinner sjukdomarna av sig självt!” Att Waerland har rätt bevisas av de många redogörelser i denna bok. Vissa patienter var dödssjuka men med målmedveten ändring av kosten blev de helt återställda – ja, friskare än någonsin förr!

Mellan Kairo och Sahara finns de ”Dödas stad.” De begrov sina anhöriga vid sina hus. De kämpade mot sandstormar från öknen – grävde fram sina hus efteråt. Nasser var så besatt att eliminera Israel att han samlade på sig tusentals ryska pansarvagnar (T52 – T56) vilka kostade miljarder – allt förvandlades till skrot under kriget.

Fanatismen låser hjärnan in i ett enda spår – fördummar! Hatet, byttes till Sanning, frihet, kärlek.

Borde totalförbjudas! Varje1½ liters flaska motsvarar 52 sockerbitar. Om du ger Ditt barn en flaska i veckan då blir det per år 2704 sockerbitar – Ca 8 kg. barndiabetes har fördubblats de senaste tio åren.

Ett av kommunismens oskyldiga offer. Svår eksem och övergiven. Vodka var en tröst och Lenin en Gud.

Psalm 22 om den lidande tjänaren börjar med orden: … Min Gud, Min Gud, varför har Du övergivit Mig?” Samma ord som Jesus ropade innan Han dog (Matteus 27:46) Forskaren Hans-Holger Lorenzsonn har hittat 4 koder i denna psalm: Jesus Kristus, Min Son är Försvarsadvokat, Jerusalem, Gud är kärlek. (Bilderna är ett litet urval ur hans bok om bibelkoder)

Få vet vem poeten Naomi Shemer är – men hon är kodad i 2 Mosebok 4 – 6 med 238 bokstävers intervall, samt poet med 76 bokstävers intervall baklänges. Hon skrev sången Jerusalem av guld under inspiration (meddelande av Ande). Sången blev oerhört populär speciellt efter 6-dagarskriget.

Evolutionsteorin har under årens lopp varit utsatt för många förfalskningar vilka sedan kommit ut i skolböcker som”vetenskaplig sanning!”

Denna fabrik i Lapua, Finland, exploderade på morgonen 1976 då 40 arbetare omkom. En förman som guidade en besökare sade att den var helt säker – och om, då skulle taket bara lyftas och arbetarna förbli oskadda…

Det finns miljoner kg bär i våra skogar – men få plockar, som t.ex. blåbär mättade med antioxidanter. Att plocka en hink som är 6 kg tar ca 2 – 3 timmar och ungdomarna – flyktingarna kunde tjäna rejäla fickpengar om de ville – men varför vill de inte? Miljoner kg blir kvar i skogarna – en nationalekonomisk förlust i miljardklassen! Att plocka bär för oss tillbaka till den naturliga långsamheten som vi är skapade för. Då ser vi mest och iakttar mest.

Köp inte! Denna helt onödiga och farliga produkt kan utlösa astmaattack och den är mycket farlig när småbarn utsätts för de kemiska konstgjorda doftmolekylerna. ”Wunderbaum!”

Skolverket fick ge sig och valfriheten – friheten vann – halleluja! Ge inte efter för deras svammel om tolerans och hänsyn till andra religioner. Ingen skadas av att hålla skolavslutning i en kyrka – bara ett litet stim ateister!

Folket som har förlorat sin tro på Bibeln tror på vad som helst. Denne amerikanske bedragare klädd i fallskärmstyg sades vara Messias – vilket han inte själv sade – det gjorde andra åt honom…

Heltäckande svart klädsel ger allvarlig brist på det nödvändiga D-vitaminet! Under Ramadan då de inte får dricka under en hel dag och en het dag, vilket kan skada njurarna. Jag gav lift åt en Gubbe i Etiopien som ofta spottade ut genom bilfönstret. Frågade min etiopiske kompis varför gubben spottar hela tiden? Det är ramadan nu och de får inte ens svälja sitt saliv!

Entropilagen som hindrar oss att leva för evigt gäller allt i skapelsen. Stål som smälts om många gånger blir mer och mer förorenat med icke önskvärda grundämnen. Slutligen kan den inte användas till pressplåt. Men, enligt Bibeln skulle vi leva evigt! Den tilltagande ondskan tvingade Skaparen att reglera vår livslängd med just entropilagen. (Bild 1 och 2)
Även Gädda är en god fisk om den tillagas rätt och med rätt krydda.

Våra invandrarvänner från forna Jugoslavien är mycket gästvänliga!

De röjde sten och anlade de åkrar vi har idag med mycket slitsamt arbete. De krävde inget av samhället och var hederliga.
Norton som var en engelsk motorcykel
Hansa Borgward hade 75 hk – vilket skulle räcka till även idag! Varför transportera sig med 200 hk?

En Husqvarna med kilremsdrift. En gång såpade vi ungar in kilremmen på en sådan när gubben var i kiosken o handlade – Men, vi förstörde aldrig någons egendom. Vår moral förbjöd det. Helt klart har moralen blivit sämre och därför vandaliseras mycket allmän egendom vilket är väldigt kostsamt för hederligt folk…
Även Hustler o Bull o allt vad dessa ”energidrycker” heter bör förbjudas! Den enda som vinner på skräpet är tillverkaren och återförsäljaren – alla andra är förlorare – och vissa får hjärtbesvär av drycken. Livsmedelsverket verkar godkänna allt utom att bonden får ställa upp och sälja riktig mjölk direkt och få betalt så han kan få lite mera för sitt arbete… och folkhälsan skulle bli bättre… just därför har vi Livsmedelsverket?

Kallades för ”Dollargrin” pga all krom.
Som liten var jag undernärd och min lillasyster Hanna dog i difteri.

Kommunistländerna var duktiga på att plåga sina medborgare med blanketter och ansökningar om tillstånd. Deras kollektiva ideal och kravet på politisk korrekthet kvävde all samhällsutveckling. Varför? Där alla fås att tänka lika blir det ingen utveckling. Låt oss ta 2 uppfinnare som exempel: Om de tänker lika i allt sker inget av värde med deras uppfinning – inget nytt!

Den bästa tiden i livet är när du får vara med dina barn! De behöver inga prylar – de behöver Din tid och närvaro.

Vänskap och äkta tillgivenhet är kärlek!

Bilden är från Etiopien, Wollega provinsen där en pappa kom med sitt barn till en klinik för att få hjälp. Här i vårt bortskämda land slängs miljoner kg mat och klagas och kveruleras på maten. Otacksamheten är total – förr tackade man för den mat man fick med en enkel bordsbön därför att maten är en gåva. Detta lilla barn var uttorkat.

Markus med sin farbror i Finland på siklöjefiske.

Att samla på frimärken är mycket lärorikt! Man lär sig om historia, länder, personer. Här kung Faruk med Kairo i bakgrunden.

Två vänner – här på vårplöjning.

De 20 främsta förföljarländer av kristna är muslimska med undantag av det kommunistiska Nord Korea där staten anser, att människorna är deras egendom. Lögnen måste försvaras med våld eftersom den fruktar sanningen. Vore Kommunism eller Islam sanning då skulle de inte behöva ödsla sin tid på förföljelse. Individualism  under frihet är det som ger utveckling i ett land… Utan denna frihet inklusive åsiktsfrihet ingen utveckling.

”Alkoholen står för fler tragedier i världen än alla krig och hungerkatastrofer tillsammans!”

Så levde de, mina förfäder förr… ingen klagade på maten…

Denna fina dräkt är helt sytt för hand!

En ”redig” barnvagn tillverkat av byns hantverkare.

Trampfällan är förbjuden idag.

Brödsäden maldes ofta för hand i en stenkvarn… och mjölet blev hälsosammare än vad den är idag.

Alla ungar vet inte vem Adolf Hitler är! Hans judeförföljelser och högmod störtade hela Tyskland i fördärvet inkl. han själv med sina visioner om 1000-års riket. Han blev en hycklande kompis med stormuftin av Jerusalem. Hycklande? Ja, Hitler var ute efter arabernas oljefält för att få tillräckligt med bensin för flyg och pansar. Hitlers innersta avsikt var att occupera så många arabländer som möjligt. Men, tack vare USA (”Den stora satan”) så slapp de occuperas av nazisterna…

Inflationen som började i Wall Street 1929 lamslog hela Europa i fyra år. I Tyskland kostade ett vanligt frimärke 200 miljoner och mera…

Veikko Hakulinen (1925 – 2003) som av svenskarna kallades ”Hackihäl” eftersom de ansåg att han kom några meter efter Sixten Jernberg (1929 – 2012) i mål – men, Hakulinen var 5 år äldre också…

Min kompis Philip Exarchou som kommunisterna mördade – detta var de duktiga på. Philip talade 7 språk flytande. Pappan var en grekisk flykting undan turkarna…

Detta praktiska fordon kallas för sparkstötting.

Fader Maximilian Kolbe ( 1894 – 1941) som offrade sitt liv i Auschwitz så att en annan polsk fånge, Franciszek Gajowniczek (1901 – 1995) fick leva. resten av sitt liv (50 år) använde Gajowniczek till att berätta om Kolbe.

Den tyske ingenjören Hartmut Warm har ägnat forskning åt studier om planeternas banor – år bakåt och år framåt – när planetbanorna ritas in med dator bildas vackra mönster…

Milstolpe i gjutjärn från år 1774 gjuten i Huseby. Varför den inte rostar beror på att järnet innehåller mycket Svavel och Fosfor som bildar en skyddande hinna.

Att följa med blicken eller iaktta? Den som sitter på åskådarläktaren iakttar med blicken – egentligen ser denne lika lite som från fönstret i ett snabbtåg. För att riktigt veta måste han vara med i spelet och iaktta. Vad jag beundrade mycket var Eifeltornets fina fundament som jag iakttog…

Tältmöte som är en gammal kristen tradition förbereds i Hössjö, Småland.

Henne var jag mycket kär i… vacker som en lilja.
De hade inga leksaker men var alltid glada och nöjda…

Alexander , 11 år, har cancer. Vänster ben amputerat: Frågade honom hur det är  hur känns det Alexander? Ja, det är rätt bra, sade han!

Den rysk ortodoxa biskopen Arseni i Valamo kloster berättar om flykten från Stalins terror till Finland..

Mannerheims dagorder finns uppsatt i många skolor och i kyrkor. Mannerheim var en djupt troende överbefälhavare…

Valamo kloster finns nu i Heinävesi i Finland. Munkar och ca 200 frivilliga gör ett enormt diakonalt arbete. God mat och stor gästvänlighet väntar på besökaren – man kan även sova över i någon av gästrummen.

Klostrets begravningsplats sedan 1941 på andra sidan sjön Juojärvi.
70 000 barn kom till Sverige undan kriget och placerades i svenska familjer. En del fick själsliga skador för hela livet när de skiljdes från sina mammor – tåget rullade iväg och ingen mamma syntes till… Senare kom de sk. Berlinbarnen till Svenska familjer.

De flyr sina hem i Karelen för andra och sista gången. De städade huset, tackade Gud för lånet. 400 000 – 430 000 flydde till Finska sidan. Finland tog hand om dem genom att ge mark och standardritningar för hus samt viss ekonomisk hjälp.
Krigskyrkogård i Oulainen, Finland. Vi har många att tacka för den frihet som vi har. Frihet tas som en självklarhet av en historielös generation – men den är inte självklar.
Hela världen är i den ondes våld (en bestämd tid) som Bibeln säger. Att detta stämmer ser vi ju. Det finns inte ett enda år utan blodiga konflikter runt om i världen. Flyktingströmmarna är större än någonsin.

Härledning till det ofta missbrukade ordet Objektivitet. Svenska skolan är INTE objektiv! Man hindrar information och besök från bl.a. Gideoniter, kristna organisationer, Kreationister… exakt så var det i det kommunistiska Sovjetunionen.
Ateister är lärare i kristendom – då blir det som det blir. Mekaniskt och partiskt. Samma, om en hängiven kristen skulle lära ut ateism…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: