PK – om Politisk Korrekthet

         När tystnaden blir ett maktmedel.

Klipp ur Smålandsposten.”Det är staten främst genom Arbetsförmedlingen som skall försöka få ut de nyanlända… De jobben är lätträknade…

Denna motion avgjordes med sedvanlig tystnad i senaste Kommunstyrelsemöte den 30:e okt. Annars är det vanligt bland de 13 ledamöterna att det diskuteras länge och väl om skolmatens näringsriktighet eller om ungarna skall ha lättmjölk eller mellanmjölk. Om annat som belysningen, om snöröjningen, om lärartätheten, om integration,mm.Tyvärr är läget liknande i det beslutande samlingen av medborgare, dvs, Kommunfullmäktige.
Tjänstemannen hänvisar till statens ansvar trots att invandrarna finns i vår kommun. Statens ekonomiska bidrag slutar efter 2 år och försörjningen av invandraren övergår då helt till kommunens ansvar. Under tiden i väntan på uppehållstillstånd går de sysslolösa och får hyran betalt av M- verket samt en dagpenning på 75 kr. per person. I min bekantskapskrets finns – som ett exempel av många – ett iranskt par som väntade i 7 år innan de fick besked att få stanna. Under den tiden var de förbjudna att arbeta trots att de så gärna ville! I kommunen finns det oerhört många arbeten som aldrig blir gjorda. För dessa arbeten skulle kommunen behöva anställa ca 100 årsarbetare till en kostnad av 40 miljoner vilket ter sig som en omöjlighet i en liten kommun som redan brottats med stora underskott i budget. Arbetskraft finns i denna invandrartätkommun. Men, i motsats till dem som kom under 50 – 70 – talen är dessa lågutbildade.
Tystnaden kan bero på det som allmänt kallas PK. Man vill inte stöta sig med någon eller verka intolerant mot invandrare av vilka många vill ha något att göra – att få svenska vänner att arbeta tillsammans med – den bästa formen av integration och språkinlärning och mot segregation. Det är också en enorm kapitalförstöring.
 Man hänvisar till staten och sedan efter två år hänvisar staten till kommunen! Det finns ett allvarligt systemfel i den svenska integrations- och invandringspolitiken!
Det iranska högutbildade paret som nämndes konverterade till kristendomen i sitt hemland och blev svårt trakasserade (deras föräldrar också). Mannen sparkades från sitt jobb och grannarna spottade på dem. Nu har de båda ett arbete och arbetsgivaren och kamraterna tycker mycket om dem. Arbetet har inte Arbetsförmedlingen skaffat åt dem! ”Dumsnälla” politiker vilka gömmer sig bakom den Politiska Korrektheten som kommer att visa sig katastrofal för vårt samhälle.Som en viktig parentes hör egentligen inte till ämnet – så har det gjorts svårare att enskilda medborgare ordnar kommunala folkomröstningar. Hur? Helt enkelt genom att antalet namnunderskrifter på uppropet har höjts från 5% till 10% av invånarantalet i kommunen!
Folket vill – men inte politikerna!

        

Annonser

2 thoughts on “PK – om Politisk Korrekthet

  1. Bengt skriver:

    Kloka och tänkvärda ord! Jag instämmer helt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: