En nations väg mot kollaps

Samhället är människorna som bor och arbetar tillsammans. Den formas och blir en avbild av invånarnas andliga status. Så har det alltid varit. Våra förfäder fick arbeta hårt för den dagliga födan. De fick sin kraft från hoppet i sin kristna tro. Folkets moraliska ryggrad var spikrak. Deras flit och andliga nivå lade grunden till Sveriges välstånd. Drömmen om folkhemmet, ett hem för alla var nära att bli verklighet. Hundratusentals från andra länder i Europa kom hit för att arbeta flitigt och solidariskt med svenskarna och för att kunna förverkliga sina drömmar. Välståndet ökade. Med välståndet ökade också sekulariseringen. Man började riva ner samhällets andliga ryggrad. Välfärd och rikedom berusar. Hedenius och andra debatterade kristendomen. Samtidigt tog makteliten tillfället att hänga på med ett intensivt förnekande av det kristna arvet. Skolan blev ett perfekt område att sprida ateism och utvecklingslära. Sverige var inte en totalitär stat men var på väg åt det hållet. Eliten tänkte ut andra metoder än våld som i Sovjetunionen. De marginaliserade de kristna (deras gamla samarbetspart) och inledde smygsocialisering.

I Sverige behöver ingen arbeta mer än en timme för att kunna äta sig mätt. Trots allt materiellt överflöd och samhällets skyddsnät har psykoneuroserna främst bland de unga fördubblats på tio år. Detta faktum är ett bra mått på de moderna pedagogernas misslyckande. Varför har det blivit så? Den existentiella och andliga dimensionen och behovet av detta för människan väsentliga har negligerats till förmån för allt annat som är ovidkommande. De förr oanade svårigheterna som plågar det moderna samhället har i grunden sin härledning från den förlorade tron.

Vårt land har sluppit krigets umbäranden. Fienden kommer inifrån driven av ateism, osaklig, partisk undervisning och historielöshet. Där visar de nya ledarna, produkter av den ateistiska skolan, vägen för folket. Sverige har långsamt förvandlats till en övermogen demokrati som är Emile Faquets benämning på en falsk demokrati som har spårat ur. En Falsk demokrati där allt är tillåtet men där staten bestämmer hur folket skall och bör leva. Inga alternativ ges.

Ayn Rand säger det på annat sätt: ”Individens rättigheter är inte tillgängliga för demokratiska val. En majoritet har ingen rätt att rösta bort rättigheter från en minoritet. Den politiska funktionen av rättigheter är att skydda minoriteter från övergrepp av majoriteten och den minsta minoriteten på jorden är individen”.

En fri dialog med alla i ett samhälle för alla människor är det effektivaste sättet att spåra och rätta till missförhållanden som nu finns. Ett fritt utbyte av idéer och information skapar nytt och friar från destruktiv missinformation och fördomar. Detta är nödvändigt för utveckling och kreativitet och för att behålla en sann kraftfull demokrati. Tyvärr är fri dialog i Sverige svårt då medborgaren med obekväma åsikter blir stämplad som rasist som numera är mera ett skällsord än som argument.

Nuvarande regeringens sammansättning är förvirrande brokig: Ateister, Israelfiender, feminister, muslimer och socialister. De saknar grunden i kristen tro. Därför är de toleranta mot alla avarter. De låter folket konsumera sig till döds dygnet runt.  De bryr sig inte. Det viktiga är att folket röstar rätt och är upptagna med sin konsumtion.

Nu hänger den korsprydda flaggan på halv stång. Det är ingen eller få som bryr sig om det. Vissa vill till och med ta bort korset!

Värdegrunder är bra, men den enda grunden som består är Bibelns. Bibeln är kultur, ja, grunden för den västerländska kulturen. Kultur är en kod som vi lär och delar. Inlärning och upplysning kräver kommunikation. Människan frågar inte om varandets problem. Hon frågar vad är sanning och varför finns jag? Får hon inte svaret på livets mening då mår hon dåligt. Bibeln är sanning och endast sanningen gör människan fri.

I all sann lärande ingår att dela erfarenhet och kunskap om Bibeln till en ny generation som aldrig fått ordentlig undervisning eller undanhållits den. Samma tro, som förfäderna respekterade men som eliten har motarbetat med stöd av sin maktposition. Bibeln innehåller påståenden vilka förefaller vara ovetenskapliga men det har visat sig att de är sanna. Det anses som allmänkunskap som stärker tron och tilliten till Bibeln som en källa till sanning. Ger livet mening. Kännetecken på en sann tro är att den tål att granskas.                                                                                                      Ingen kan göra anspråk på den absoluta slutgiltiga sanningen. Vi är begränsade i tid som rum. Bara en människa som tvingas medge att hon vet väldigt lite, trots all vetenskap och mänsklig förnuft som varierar mycket. ”Det är förbi med mitt folk, därför att det ej får någon kunskap”, säger Hosea, då han vänder sig mot folkets likgiltighet och andliga död med vilket en nations undergång börjar.

Sammanfattningen blir, att landets ledare missförstår och motarbetar en viktig och avgörande tanke. Det är att moraliska och andliga värden inte hämmar utan skyddar både individen och samhället.

Kauko Antbacke

 

Två generationer krävdes.

Annonser
Taggad , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: