livets evighet – finns den? Finns bevis?

Det eviga livet.

Kändes kyligt att vandra på ateistkyrkogården i Forssa, Finland. Det var en känsla av att luften var kallare än omgivningens och livets hopplöshet var märkbar. Hur dessa människor klarat av att lämna jordelivet en gång för alla som ateister känns märkligt för mig. Bitterhet, högmodets hydra och anklagelser mot Gud är delvis en av förklaringarna. Vi föds ju nollställda, lika varandra men under livets gång lastas vår ryggsäck med erfarenheter, sanningar och lögner vilket senare vägleder vår livsfilosofi. ”Om en blind leder en annan blind faller båda i samma grop.”

En ateist är på hal is och simmar i gyttjigt vatten då denne förnekar ett liv efter döden. De har inga som helst bevis för detta utom det de har i sin ryggsäck vilket inte är bevis nog och skulle inte hålla varken i domstol eller vid närmare granskning. Vi har nu för länge sedan lämnat spekulationsstadiet och vetandet om livet efter döden växer dag för dag. ”Men du Daniel må gömma dessa ord och försegla denna skrift intill ändens tid; många kommer att rannsaka den och kunskapen skall så växa till.” (Daniel 12:4)

Själv har jag varit nära döden åtskilliga gånger. Den som starkast etsat sig i minnet är då jag var nära drunkningsdöden som kanske tolvåring. Vid det tillfället var jag ute och paddlade i en tävlingskanot som var snabb likt en pil genom vattnet. Då var det höst så jag hade en tjock norsk tröja samt gummistövlar på mig. Ett felskär med paddeln så att jag hamnade under vattnet. Sjönk djupare och djupare ner i mörkret. Plötsligt blixtrade snabba färgbilder ur mitt tidigare liv. Allt som jag redan hade glömt – trodde jag – visades. Därefter hördes en mild röst som sade att det inte ser bra ut och att det inte är dags än Kauko. Därefter fortsatte bilderna. Nu visades min far stående vid spisen i köket med ryggen vänd mot mig. Jag kändes doften av kålsoppa som han brukade laga. Märkligt att jag känner doften av kålsoppa, kommer jag ihåg att jag hann tänka. De bilderna gav mig extra kraft då tanken kom att hur skulle far ta det om hans son hittades drunknad?

Barnläkaren Melvin Morse blev inspirerad av Elisabeth Kubler Ross och Raymond Moody vilka hade forskat i NDU (Nära Döden Upplevelser). I nästan samtliga förekommer den svårförklarliga tunneln och ljuset. Ateisten lever i tron att döden är total mörker – vilket det kanske är för just ateisten. Melvin intervjuade många barn vilka varit nära döden. En var tioåriga Katie som hittades flytande i en pool med ansiktet neråt. Hur länge hon varit i poolen visste ingen eller hur Katie hamnat där? Katies chanser att överleva ansågs som minimala men hon klarade sig. De närmaste ordnade en bönering kring hennes säng.

Några veckor senare intervjuade Melvin Katie som berättade att hon hade blivit mottagen i tunneln av den vänliga, ljushåriga Elizabeth som troligen var hennes skyddsängel. Där på andra sidan tunneln förde Elizabeth Katie till den himmelske Fadern och så Jesus. Den himmelske Fadern frågade Katie om hon ville stanna kvar. Katie började gråta. Sedan frågade Jesus om hon ville hem till mamma? Det ville Katie – då vaknade hon. I himlen mötte hon två små pojkar med vilka hon lekte. De var Mark och Andy, själar vilka väntade på att födas.

”Alla mina dagar blev inskrivna i Din bok, de var bestämda innan någon av dem hade kommit.” .(Psalm 139:16)

De första som Katie frågade efter när hon vaknade var Mark och Andy. Katie besökte också sitt hem och beskrev efteråt exakt vad hon hade sett där till sina föräldrars stora häpnad.

Människan skapades till Guds avbild vilket poängteras med att skapades upprepas tre gånger. Människans skapelse var avskild från den övriga skapelsen. Gud är evig då är också människan, avbilden, evig. Hjärnan har miljoner gånger större kapacitet än vad vi nu använder är ett minne från den tiden då vi var avsedda att leva ett evigt liv. Hjärnan arbetar med ljusets hastighet vilket är orsaken att vi kan tänka på olika arbeten och minnen simultant.

Hela vår kropp förnyas under livets gång, gamla celler faller av och nya bildas.

De två termodynamiska lagarna om energi och entropi har varit kända i etthundrafemtio år. Energiprincipen säger att energi varken kan skapas eller förstöra. Den kan endast omvandlas.

För att skapa ordning ur kaos åtgår energi. Alltså kan evolution inte vara en självgående process. Den säger också att till exempel vårt tal, vår bön är energi som inte förstörs. Den omvandlas.

Lagen om entropi säger att allt går mot kaos. Aldrig tvärtom. Vi åldras, dör och blir jord, Järn rostar och hus faller samman. Genetiska defekter ökar. Vi blir sjukare vilket kräver fler vårdplatser. Entropilagen sattes i kraft vid syndafallet varpå vår livslängd började begränsas sakta och obönhörligt. Båda lagarna är stjärnvittnen mot spontan evolution från kaos till ordning och liv.

När Farao frågade Josefs far patriarken Jakob hur gammal han var så svarade Jakob: ”Min vandringstid har varat i etthundratrettio år. Få och onda har mina levnadsår varit, de når inte upp till antalet av mina fäders levnadsår under deras vandringstid.” (1Mos, 47:9)

Den judiske historikern Flavius Josefus skriver i bok 1, kapitel 3:9: ”Nu när Noa hade levt i trehundrafemtio år efter floden ett lyckligt liv ända tills han dog efter att ha levt i niohundrafemtio år. Men låt ingen när forntidens långa livslängd jämförs med vårt korta ta detta som argument mot, att deras långa liv skulle vara osant … även deras föda var lämpligare för att förlänga livstiden.”                                                                                           ”Ja, Han har också lagt evigheten i människornas hjärtan …” (Pred. 3:11) Syndafallet ledde också till dualism, en delad tillvaro mellan gott och ont från att i början var allt gott. Det onda släpptes in i tillvaron. Liv och död, hälsa och sjukdom, frihet och slaveri, Villkorslös kärlek och hat, glädje och sorg, sanning och lögn, ljus och mörker, värme och kyla, osv.

Syndafallet ledde till fiendskap mellan djur och människa och språkförbistring. Människan var växtätare från första början men nu började hon även att äta kött. Som alla växtätare kan människan röra käkarna sidledes vilket rovdjuren inte kan.

Arkeologen A.E. Speiser fann en lercylinder år 1932 i Ninive som föreställer Adam och Eva med en upprättstående orm bakom dem. Den finns i British Museum. En lertavla som förvaras i Pergamonmuseet i Berlin föreställer de första människorna med ett fruktträd och en orm.

Ormar har fortfarande kvar tecken på ben i bakkroppen. Fynden är daterade att vara sextusen år gamla. Det måste finnas en orsak till varför de forna människorna avbildade syndafallet så exakt.

”Jag vidhåller att det mänskliga mysteriet förringas på ett rent otroligt sätt av den vetenskapliga reduktionismen med dess anspråk på att till sist kunna förklara hela den andliga världen som mönster av hjärnaktivitet. Denna tro måste klassas som vidskepelse. Vi måste inse, att vi är andliga varelser med själar som existerar i en andlig värld i lika hög grad som vi är materiella varelser med kroppar och hjärnor som existerar i den materiella världen.”

Sade Sir John Eccles (1903 – 1997), australisk neurofysiolog och nobelpristagare.

K.A.

Det katten gör, trösteligt043

AdamandEvesealAdam  eva nakna med ormenEvigt liv 002

 

 

 

 

 

 

 

 

evigt liv?

Annonser
Taggad , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: