Värdefull julklapp till den vetgirige

Hur blev det som det blev?

Författare: Kauko Antbacke

ISBN 978-91-86539-31-3

Det är med stor förväntan man börjar läsa Kauko Antbackes bok: “Den moderna människans dilemma”. Vad menar han egentligen med frågan: Hur blev det som det blev? och har vi något dilemma överhuvudtaget att fundera över? Ja, inför dessa frågor växer förväntningarna sig stora och med den, glädjen, växer hela tiden från första bladet till det sista!

Tänk att få bekräftat både genom vetenskaplig forskning och analys, men framförallt genom genuin och
grundlig trosvisshet som författaren visar upp VAD DEN KRISTNA TRON OCH DEN KRISTNA BIBELN BETYDER FÖR OSS MÄNNISKOR IDAG! Kristendomen har överallt i vårt sekulariserade värld hela tiden fått stryka på foten och främmande troselement förs hela tiden in i den kristna tron . Tron på Gud, Jesus och den Helige Anden får bara bli en privatsak och hör inte hemma i vårt samhälle. Ja, samhället med dess institutioner försöker hela tiden begränsa den privata sektorn som den lilla individen ännu besitter till ett minimum och helst till ett meningslöst och dystert vakuum!

Hela tiden görs jämförelser med Bibeln med det vi vet idag – Han låter objektiviteten verkligen få bli till objektivitet där sk. vetenskapliga sanningarna faller pladask till marken.
Är du en ärlig sökare och är osäker vad en kristen tro står för idag, så tror jag att du får svar på dina frågor och blir nyfiken vad Bibeln egentligen säger oss. Kanske har du ingen tro alls utan vill visa på att vetenskapen och forskningen är så av så mycket större dignitet än den sk. kristna tron. Här får du nu möjligheten att argumentera och analysera och jämföra detta med den kristna!

Min vän, oavsett vilken inställning du har så får du en stor behållning att följa med i Kaukos intressanta diskussioner och vindlingar genom historia, arkeologi, vetenskap och förnuft, genom filosofi och kultur, genom olika religiösa värderingar och trosinnehåll där “Det mesta mellan himmel och jord” blir belyst och
genomsökt!
Jag lovar inte att du blir densamme person efter ha läst boken, kanske fann du ytterligare dimensioner där tro och vetenskap går hand i hand.
Varför inte bilda en studiecirkel där man kan diskutera bokens innehållet med varandra oavsett trostillhörighet. Här kan ateister, humanister, folk från andra religioner och kristna mötas i många mycket givande diskussioner och samtal. Genom denna dialog växer man hela tiden som individ och människa.

Alvesta den 23 augusti 2010

Jann Krook

Folkbildare och pedagog

Beställ boken för 200 kr. fraktfritt!

263 sidor om Bibel, vetenskap, människa, samhälle

Önskar ni besök där jag talar om dessa ämnen, så hör av er till: kantbacke@yahoo.com


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: